just4future over communicatie in projecten rondom MVO en duurzaamheid

Op vrijdag 16 februari 2018 organiseerde Stichting AVOO (Apeldoorns Voortgezet Openbaar Onderwijs) een studie- en beroepencarrousel voor leerlingen uit VMBO tot en met het gymnasium. just4future was aanwezig om te vertellen in de categorie taal & communicatie over projecten rondom MVO en duurzaamheid.

Stichting AVOO bestaat uit de Apeldoornse scholen KSG, Edison College en het Gymnasium Apeldoorn. De opening van de studie- en beroepencarrousel werd verzorgd door wethouder Johan Kruithof (oa. onderwijs) op het KSG.

just4future ging de dialoog aan met leerlingen over wat voor hun de thema’s MVO en duurzaamheid betekenden. We hebben de lopende energietransitie besproken en welke obstakels daarbij om de hoek komen kijken. Door stapje voor stapje te veranderen en op een andere manier naar problemen te kijken – buiten de begaande paden – komen we ook tot andere oplossingen. Daarnaast hebben we met de leerlingen gesproken over wat hun school onderneemt op het gebied van verduurzaming en hebben we samen het lokaal een snelle scan gegeven op verbeterpunten. De respons was erg bemoedigend: de thema’s leven onder de leerlingen. Juist deze generatie moeten we betrekken bij de transitie naar een duurzame samenleving!

Wij bedanken de organisatie voor de ontvangst en faciliteiten. Wat ons betreft was het geslaagd en we hopen de leerlingen wat inspiratie mee te hebben gegeven.