De komst van steeds meer ‘1 fase ladende” auto’s levert een probleem op. Auto’s laden in de geringe tijd dat ze s ’avonds of overdag aan een lader staan niet maximaal op, terwijl er op locatie genoeg capaciteit aanwezig is.
Ecotap heeft hier nu een oplossing voor bedacht. In plaats van gebruik te maken van de on-board laders in de auto, worden de laders buiten de auto aan het werk gezet. Daardoor wordt er beter gebruik gemaakt van de verschillende aanwezige fases en kan de auto sneller vol worden geladen.
De Ecotap 15 kW DC lader kan een  ‘1-fase ladende auto’s minimaal 3 tot 6 keer sneller laden zonder een dure verzwaring van de net aansluiting.
Later in het jaar zal Ecotap de lader naast de uitvoering met Drukknop (zonder registratie) ook introduceren in de variant met een laadpas (met registratie). Hierdoor krijg je inzicht in de transactie en de mogelijkheid om de geladen kwh’ en zakelijk te verrekenen.
De 15 kW DC, CCS lader zal in het tweede kwartaal van dit jaar verkrijgbaar zijn, maar is nu al te bestellen bij de Mobiliteitsshop.