Wees nieuwsgierig.

Denk buiten de begaande paden.

Projectmanagement

in duurzame mobiliteit en energiezuinig wonen

Werkveld

just4future  focust op opdrachten rondom thema’s als duurzame mobiliteit en energiezuinig wonen.

Wat we doen

just4future biedt projectmanagement en laagdrempelige ondersteuning bij de uitvoer van projecten.

Je kunt op ons bouwen.

Aan deze successen hebben we ons steentje bijgedragen.

Duurzame mobiliteit

Projectmanagement A

Projectmanagement A

Projectmanagement A

Projectmanagement A

Projectmanagement A

Energiezuinig wonen

Projectmanagement A

Projectmanagement A

Projectmanagement A

Projectmanagement A

Projectmanagement A

Missie

[missie statement]

Facebook

2 months ago

Just4Future

Rapport: elke geïnvesteerde euro in energietransitie levert drie euro op

Wereldwijd geven overheden steunpakketten uit om bedrijven door de crisis te helpen. Steeds vaker klinkt daarbij de roep om groen herstel. Dat is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de economie, concludeerde de International Renewable Energy Agency (IRENA) onlangs in een rapport. De energietransitie kost veel geld, maar levert nog veel meer geld, banen en welzijn op.

03-05-2020 14:00 | DOOR: MARC SEIJLHOUWER

Het rapport is de eerste Global Renewables Outlook die IRENA publiceert. Het document schetst volgens de makers een duurzame, CO2-arme manier om de economie over lange termijn stabiel te laten groeien. Door de coronacrisis staan veel overheden op het punt om grote steunpakketten uit te geven. "Overheden moeten duurzaamheid en weerbaarheid versterken, terwijl de welvaart en gezondheid van mensen ook toeneemt", aldus het rapport.

IRENA vergelijkt het huidige klimaatbeleid van landen wereldwijd met de door hen gewenste toekomst. Daarin nemen investeringen door overheden in groene waterstof en elektrificatie van industrie en verwarming sterk toe. Op die manier worden de klimaatdoelen van Parijs gehaald en blijft de opwarming van de aarde beperkt tot 2 graden Celcius.

Lees ook: Investeren in kool duurder dan duurzame energie

Indirecte winst
Wat het rapport laat zien, is dat die investeringen uiteindelijk geen geld kosten. Elke geïnvesteerde euro levert drie tot acht euro op. Let wel: dat geld betaalt zich vaak indirect terug. Zo zorgen duurzame energieprojecten in het IRENA-scenario voor vier keer zoveel banen als nu en kunnen wereldwijd 42 miljoen mensen aan het werk. In andere sectoren die gelieerd zijn aan duurzame energie komen er miljoenen banen bij. Die banen moeten dan wel compenseren voor het verlies van werk in de olie- en gasindustrie, waar volgens de International Labour Union wereldwijd zo'n 60 miljoen mensen in werken.

Als meer mensen werk hebben, betalen ze meer belasting en zo verdient een overheid uiteindelijk aan de investeringen in duurzame energie. Ook de toegenomen gezondheid, doordat mensen niet meer bij een vervuilende elektriciteitscentrale wonen of werken, is meegenomen in de uiteindelijke winst.

Energietransitie kost biljoenen
Het prijskaartje van het scenario is fors: € 100 biljoen euro om onder de twee graden opwarming te blijven. Voor een CO2-neutrale wereld is nog eens € 18 biljoen extra nodig. Die investeringen moeten voor een belangrijk deel nu gedaan worden en betalen zich binnen een paar decennia pas uit.

De baten van de energietransitie komen volgens het rapport ook niet overal gelijk uit. Sommige regio's of landen zullen meer baat hebben dan andere, maar "elke regio kan groei in banen en BBP verwachten", aldus het rapport.
...

View on Facebook

Twitter

Vandaag zijn twee tijdelijke zorghotels voor (corona)patiënten in het werkgebied van de GGD en VNOG geopend. Het gaat om 76 bedden in Apeldoorn en 115 plekken in Almen. Meer info: https://bit.ly/2UumtJ5

Burgemeester Ton Heerts: ‘Ik hoop en verwacht dat boetes uitdelen niet nodig zal zijn. Maar als de regels worden overtreden, gaan we dat wél doen. Om onze ouderen en kwetsbaren te beschermen.’

We werken 

met onze klanten.

Lochem Energie
Gemeente Bronckhorst
Cleantech Regio
EV Cooperatie 
Gemeente Overvecht
Fast Concepts
Emovia
BSO
Autohopper
EV Cooperatie 
Gemeente Overvecht
Fast Concepts