17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen

En wat doet just4future hiermee?

wat zijn de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen?

De zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn opgesteld door de Verenigde Naties en sluiten aan op de grootste vraagstukken van deze wereld. De doelen zijn georiënteerd rond thema’s als armoede, duurzame energie, vrede en meer en dienen om van deze wereld een betere plek te maken.
Ook bedrijven worden aangemoedigd deze doelen te implementeren in hun bedrijfsvoering. Duurzaam ondernemen is een strategische keuze geworden. Het biedt bedrijven bestaansrecht en drijft innovatie en groei.

hoe geeft just4future deze doelen vorm?

just4future onderschrijft alle 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen en daarbij beginnen we bij onszelf. In ons eigen kantoor maken we gebruik van circulair meubilair. We plannen onze zakelijke reizen zo duurzaam mogelijk waarbij we zo vaak mogelijk gebruik maken van de e-bike, carpool, elektrische (deel)auto en het openbaar vervoer.
Daarnaast werken we zoveel mogelijk samen met leveranciers die deze doelen ook onderschrijven.

hoe verwerken we de 17 doelen in onze werkzaamheden?

De activiteiten die we ondernemen hebben we verbonden aan een deel van deze doelen.
Zo werken we bijvoorbeeld aan betaalbare, betrouwbare en duurzame energie (doel 7) door onze activiteiten als energiecoach bij duurzame energiecooperatie de-A in Apeldoorn. Door organisaties bij te staan bij het hergebruik van kantoormeubilair proberen we het gebruik van grondstoffen terug te brengen (doel 12). 
We bieden projectondersteuning voor bedrijven en organisaties die op een actieve en vooral op een praktische manier aan de slag willen met verduurzaming. Bijvoorbeeld door projectondersteuning te bieden op het gebied van duurzame mobiliteit (doel 11, 13) 

Maak jij ook de keuze duurzamer te ondernemen?